איש קבלה , יועץ רוחני ומורה דרך טל:0527955727 יועץ ומטפל באנשים הסובלים מחוסר מזל, פרנסה, שלום בית, זיוג, אהבה ועוד .... לחשים וצפנים מיסטים עתיקים העוברים בירושה
ולהתאים לסוג הטיפול דרך הקבלה להחזרת אהבה מידית, ושלום בית
ושיטה נוספת למיקרים מיוחדים היא דרך השומרונים
בעברית, משמעותה הראשונית של המילה "מלאך" הינה "שליח" אולם בשל התייחסויות חוזרות ל"מלאך האלוהים" בתנ"ך נוצרה המשמעות הנוכחית.
בסיפורי המקרא מובאים התגלויות רבות של מלאכים לבני אדם, לדוגמה: שלושת המלאכים ששולח אלוהיםאל אברהם אבינו והמלאך שבא לבשר למנוח על הולדת בנו שמשון. המלאכים מופיעים בדרך כלל בדמות אנשים, ויש בכוחם להיות רואים ואינם נראים. למלאכים בדרך כלל אין שמות פרטיים, ובשני סיפורים המלאך דוחה את הבקשה לומר את שמו, אך בספר דניאל מוזכרים שני מלאכים בשמותיהם: מיכאל וגבריאל.
בנוסף למיכאל וגבריאל, מוזכרים במסורת היהודית מלאכים נוספים בעלי שמות דומים. בספרות חז"ל מוזכרים המלאכים אוריאל ורפאל, ובמקורות קבליים מוזכרים קפציאל וברכיאל. המלאך מטטרון מוזכר בכמה מקומות בתור המלאך הראשי. יש המאמינים כי אין להגות את שמות המלאכים, ובפרט את השם מטטרון.
באגדה מצוי הביטוי לצבא מלאכי ה' - "פמליה של מעלה" מול "פמליה של מטה" שהם ישראל, ומסופר רבות על מלאכי השרת שאומרים שירה לפני האל. ספר הזוהר מבחין בין מלאכי שרת למלאכי חבלה, בין מלאכי חסד למלאכי דין ובין מלאכים בעלי אופי זכרי (משפיעים ומנהיגים) למלאכים בעלי אופי נקבי (מושפעים ומונהגים).
לפי הרמב"ם, המלאך המופיע בתנ"ך ובספרות חז"ל הוא לעתים ישות שכלית רוחנית נבדלת מחומר, הזהה לשכל נבדל במטאפיזיקההאריסטוטלית, אך לעתים הכוונה להאנשה של כוח מכוחות הטבע.
מתי נבראו המלאכים?
שם העצם מלאך נגזר משורש לא"כ, המשמש כפועל בשפת אוגרית, באכדית ובחבשית, ומשמעותו שליחות או שירות. מלאך הוא שליח, ובמקרא משמש שם זה לציון שליחים דיפלומטיים או עסקיים של בני אדם, וכן לציון שליחי אלוהים.12במשך השנים התייחד השם מלאך לתיאור יצורים שהם למעלה ממדרגת האדם. כבר בתקופת המקרא, ויותר מכך בימי הבית השני, נתפסו המלאכים כפמליה של מעלה, יצורים שמימיים המשמשים את האל בתפקידים רבים.13 בראשית ימי הבית השני נתפסו המלאכים כעצמאיים יותר, ורווחו מסורות של מלאכים שמרדו ברצון האל, ירדו לארץ ונשאו להם נשים.14
בריאת המלאכים לא נזכרה בפירוש בסיפורי הבריאה שבבראשית א-ב, אף שבהמשך ספר בראשית ובמקרא כולו יש למלאכים תפקיד חשוב כשליחיו של האל וכמשרתיו. למרות זאת הניחו פרשנים רבים שהמלאכים נבראו בששת ימי בראשית.הנחת יסוד פרשנית זו נובעת משני פסוקים בסיפור הבריאה עצמו: (א) 'נעשה אדם בצלמנו כדמותנו' (בראשית א, כו). לשון הרבים בפסוק זה נתפרשה, כבר בימי הבית השני, כפנייה של האלוהים אל ישויות אחרות ובהן מלאכים, שסיעו לו בבריאה.15מכאן שהמלאכים היו קיימים בעת בריאת האדם. (ב) 'ויכלו השמים והארץ וכל צבאם' (בראשית ב, א). המלאכים מכונים 'צבא השמים' במלכים א' כב, יט: 'ראיתי את-ה' ישב על-כסאו, וכל-צבא השמים עמד עליו מימינו ומשמאלו'.16 אך מתי בדיוק נבראו המלאכים? או שמא לא נבראו, והם קודמים לעולם כמו האל עצמו?
ראשיתה של הפרשנות בנושא זה עוד במקרא עצמו. במזמור הבריאה שבתהלים קד נאמר: 'עשה מלאכיו רוחות, משרתיו אש לוהט' (פס' ד). נראה מכאן שבעל המזמור סבר שגם עשיית המלאכים היא חלק מהבריאה. איוב לח עוסק גם הוא בתיאור הבריאה, ונאמר בו: 'ברן-יחד ככבי בוקר, ויריעו כל בני אלוהים' (פס' ז). 'בני אלוהים' בפסוק זה הם ככל הנראה מלאכים.17 הופעתם של מלאכים בתיאורי בריאת העולם בתהלים ובאיוב מלמדת על מסורת פרשנית פנים-מקראית, ולפיה נבראו המלאכים בעת בריאת העולם.
במחצית הראשונה של המאה השנייה לפני הספירה הזכיר החכם שמעון בן-סירא את בריאת המלאכים כמעשה הראשון שעשה האלוהים בתחילת בריאת העולם:
כברוא אל מעשיו מראש, על חייהם חלק חלקיהם. תכן לעולם מעשיהם, וממשלתם לדורותם. לא ירעבו ולא יגעו, ולא יחדלו מעבודתם. איש את רעהו לא יצרו, ולעולם לא ימרו פיו. ואחר הביט לארץ ה' וימלאנה בטובו. נפש כל חי מלא פניה, ואליה תשובתם. (בן-סירא טז, 30-26)18
המילים 'לא ירעבו ולא יגעו, ולא יחדלו מעבודתם. איש את רעהו לא יצרו, ולעולם לא ימרו פיו' מתארות את מהותם של המלאכים, הנבדלים מבני האדם בכך שאינם זקוקים למזון או למרחב מחיה, ולדעת בן-סירא גם אין להם יכולת בחירה חופשית, ולכן אין הם חוטאים לעולם.19 מכאן שנושא המשפט הראשון בדבריו של בן-סירא בוא בריאת המלאכים וחלוקתם לתפקידיהם. אך אין בדברי בן-סירא התייחסות פרשנית לפסוקי המקרא, ולכן איננו יודעים מניין שאב את הרעיון שהמלאכים נבראו בתחילת הבריאה.
]
ישנם אנשים שהם מיתימרים להיות קבליסטים וקוראים לעצמם איש הקבלה וכ''ו ואנם מבינים דבר וחצי דבר מהקבלה ומספר הזוהר ומסיפרי הקבלה או
מספר הספרים ומצתתים ממנו פסקאות ופרקים שלמים ומפרשים את זה לפי ראות עניהם ללא קשר למציאות צאו ולימדו לפני שאתם עוסקים בקבלה